מערך אשכול
ראש מערך אשכול: דוקטור עופר פרצ׳ב
עוזרת מינהלי לראש מערך אשכול: גברת שרון אורנשטיין שחק
מרכזות תלמידים: גברת רותם פסקל, גברת יעל קלך, גברת מירית גואטה
שעות קבלה מזכירות תלמידים:
ימים א'-ה' בין השעות 14:00-10:00
כתובת הדואר אלקטרוני בחוג: eshkol@univ.haifa.ac.il
אתר החוג: http://eshkol.haifa.ac.il/index.php/he/
בחברה הנמצאת כיום בשלב מעבר מכלכלה עתירת ידיים עובדות לכלכלה עתירת ידע, הדורשת מספר גדל והולך של בעלי תואר אקדמי, אנו עדים ללחץ החברתי להרחבת הנגישות והצורך בהשכלה גבוהה. החוג ללימודים רב–תחומיים, מציע לימודים מרוכזים לתואר ראשון לסטודנטים עובדים. לימודים אלה מותאמים הן לעובד והן למקום העבודה.
מערך אשכול, המסלול החד–חוגי במסגרת לימודים רב–תחומיים, מציע תואר ראשון במסגרת תכניות לימודים ייחודיות, המיועדות לציבור העובדים בכל תחומי המשק וענפיו, תוך שימת דגש על הנושאים הרלוונטיים לתחום העיסוק המרכזי בארגון בו מועסק העובד והתייחסות לתחומי ידע משיקים.
במסגרת מערך אשכול קיימים מספר מסלולי לימוד מרכזיים:
- תכנית הגשמה אישית ומקצועית – מיועדת לכלל העובדים במשק.
- תכנית אכיפת חוק – מיועדת לציבור העוסקים באכיפת חוק (משטרה, שב״ס, ובאישור מיוחד גופים נוספים).
- תכנית לימודים בערב – מיועדת לכלל העובדים במשק.
- תכנית מנהיגות חברתית.
תכניות הלימוד מתבססות על הניסיון הרב שנצבר לאורך השנים במערך אשכול בעבודה עם גופים ממשלתיים וציבוריים (חברת חשמל, משרדי ממשלה, צבא, משטרה, שלטון מקומי) בתחומי עיסוק מגוונים.
התכנית בנויה ממקבצים המותאמים הן לתכנים האקדמיים בחוג ללימודים רב–תחומיים והן לעולם התוכן של עובדים ומנהלים בארגונים. בנוסף, מותאמים הלימודים לצרכי העובדים (תכנית לימודים מובנית בימים מרוכזים) ולצרכי הארגון (תכנים: התנהגות ארגונית, מיומנות למידה, שיפור השירות, לוגיסטיקה, מבוא לכלכלה, תיעוש ועוד).
מערך אשכול מתמחה גם בפיתוח תכניות לימוד יחודיות המותאמות לבקשות ופניות מטעמם של גופים הזקוקים לנושאי התייחסות יחודיים למגזר בו הם פועלים.
תכניות הלימוד בחוג מרוכזות ביום אחד בשבוע וביום ו׳ למשך בין שבעה לשמונה סמסטרים (בכל שנה 3 סמסטרים – סמסטר א׳, סמסטר ב׳, סמסטר קיץ).
סמסטר א׳ (סתיו): אוקטובר-ינואר.
סמסטר ב׳ (אביב): מרץ-יוני.
סמסטר קיץ: יולי-ספטמבר.
ימי הלימוד בתכניות הגשמה אישית ומקצועית ובתכנית אכיפת חוק:
ימי ג׳ 8:30-19:45
ימי ו׳ 8:00-11:00
ימי הלימוד בתכנית ללימודי ערב ובתכנית מנהיגות חברתית:
ימי ה׳ 17:00-21:30
ימי ו׳ 8:00-11:00
לתשומת לבכם, פתיחת כל התכניות מותנית במספר הנרשמים.
תנאי קבלה:
מועמדים מעל גיל 30:
מועמדים בעלי תעודת בגרות, או שסיימו מכינה קדם אקדמית במוסד אקדמי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה. מועמדים אלה נדרשים להיבחן בבחינת סיווג אנגלית (אמי”ר/אמיר״ם).
מועמדים ללא תעודת בגרות יחויבו במכינת 30+ . את המכינה יש לסיים לפני תחילת הלימודים. לפרטים יש לפנות למכינה האוניברסיטאית בטלפון 04-8240176 .
מועמדים מתחת גיל 30
תעודת בגרות מלאה או תחליף בגרות (מכינה קדם אקדמית) ועמידה בבחינה הפסיכומטרית. הקבלה למועמדים אלו לפי חתך הקבלה החוגי והאוניברסיטאי. חובה להשיג ציון פסיכומטרי גולמי 450 ומעלה. בנוסף, חובה לעמוד בציון משוכלל (סכם) של 500 לפחות (בגרות/תחליף בגרות + פסיכומטרי).
בפקולטה למדעי הרוח מועמד אשר ממוצע ציוניו בבגרות ישראלית עומד בציון 100 ומעלה אינו מחויב בפסיכומטרי אלא בבחינת סיווג רמת אנגלית אקדמית, אמי״ר או אמיר״ם.
יע״ל – בחינת ידע בעברית
מועמדים החייבים בבחינה זו (ציון עובר 120):
1. מועמד שלמד בבית ספר תיכון ששפת ההוראה בו לא היתה עברית ונבחן בבחינה פסיכומטרית בשפה שאינה עברית.
2. מועמדים פטורים מפסיכומטרי אך למדו בבית ספר תיכון ששפת ההוראה בו אינה עברית. חובה לעמוד בתנאי הקבלה האוניברסיטאיים, על פי דרישות פרטניות עבור כל סטודנט, כפי שמופיעות בהודעת הקבלה הרשמית מטעם אוניברסיטת חיפה (אנגלית, בחינת יע״ל, ציון מעבר ועוד).
התכנים:
התכניות נבנו בהתאם לצרכי העובדים על מנת להקנות להם ידע חדש ועדכני בתחומים מתפתחים, הקשורים לשינויים החלים בעולם העבודה הציבורי והעסקי. תחומי הלימוד מגוונים ומותאמים לצרכי האוכלוסיות עבורן מיועדות התכניות השונות.
בתחומי הלימוד המחולקים למקבצים, ניתן למצוא את הנושאים הבאים:
תכנית הגשמה אישית ומקצועית:
מקבץ ניהול המשאב האנושי והעסקי
מקבץ משפט ומדינה
מקבץ מדעי הרוח
מקבץ סוציו–פסיכולוגיה
תכנית אכיפת חוק ומשפט:
בתכנית זו קיימים מקבצים מתחומי: קרימינולוגיה, משפטים ואכיפת החוק וכן מקבצים נוספים, לפי הפירוט:
מקבץ קרימינולוגיה ומשפטים
מקבץ מדעי הרוח
מקבץ מדינה, ממשל ופוליטיקה
מקבץ ניהול המשאב האנושי והעסקי
מקבץ אכיפת חוק
מספר דגשים:
– הקורסים שיטות מחקר במדעי החברה והרוח ושימושי מחשב בסיסיים – קורסי חובה בשנה א׳, מתוקשבים במלואם. יש לסיימם בשנת הלימודים הראשונה.
– משך רוב הקורסים 4 שעות שבועיות סמסטריאליות וערכם 4 נקודות זכות. כל תלמיד מחוייב להשתתף במהלך התואר ב 4- סמינריונים (כל סמינר 4 שעות שבועיות סמסטריאליות 6 נקודות זכות).
תכנית הלימודים הינה תכנית מובנית והקורסים אינם ניתנים לבחירה, כמו כן לא יתאפשר מעבר בין תכנית לימודים אחת לשנייה.
לימודי האנגלית:
על הסטודנט להגיע לרמת פטור באנגלית כחלק מחובותיו לתואר. לימודי האנגלית אינם כלולים בשכר הלימוד האוניברסיטאי.
מועמדים לא יוכלו להתקבל ללימודים באוניברסיטה ללא סיווג רמת אנגלית, לכן חובה על כל סטודנט להיבחן בבחינת סיווג אנגלית אקדמית לפני תחילת הלימודים.
סטודנטים לא יוכלו ללמוד סמינריונים אם לא סיימו רמת מתקדמים 1 באנגלית. קביעת סיווג רמת אנגלית מתבצעת בשני אופנים:
1. בחינת אמיר״ם (ממוחשבת) – מתקיימת במספר תאריכים מרוכזים בשנה. יש לבדוק ולהירשם דרך המרכז הארצי לבחינות ולהערכה בטלפון: 02-6750647 או באתר: http://www.nite.org.il/index.php/he/tests/amiram.html
אפשרות נוספת, להירשם לבחינה דרך היחידה ללימודי אנגלית כשפה זרה באוניברסיטה.
- בחינת אמי״ר – חלק האנגלית בפסיכומטרי, הבחינה לא ממוחשבת. ניתן להירשם באתר : http://www.nite.org.il/index.php/he/tests/amir.html
משרד היחידה ללימודי אנגלית כשפה זרה – מגדל אשכול, קומה 3.
שעות קבלה: ימים א׳-ה׳ בין השעות 13:00-09:00 ; 15:30-14:30 .
מענה טלפוני: ימים א׳-ה׳ בין השעות 12:00-9:00 ; 15:30-14:30 .
מרכזת היחידה: גברת מסדה פרחי–קדוש mkadosh@univ.haifa.ac.il טלפון: 04-8240513 .
מרכז היחידה: מר אודי ארנברג eehrnberg@univ.haifa.ac.il
טלפון: 04-8240433 .
ראש היחידה ללימודי אנגלית כשפה זרה: ד״ר חיה גרוס. שעות קבלה בתאום עם מזכירות היחידה לאנגלית.
הערות חשובות:
1. כל האמור בתקנון הלימודים לתואר ראשון הכללי חל על תלמידי החוג. תכנית הלימודים המחייבת את התלמיד היא התכנית המתפרסמת בשנה בה החל את לימודיו בחוג, וכן בהודעות ובחוזרים המתפרסמים במערכת המודל, על לוחות המודעות החוגיים או בכל דרך רשמית אחרת במהלך השנה.
2. קיימת חובת נוכחות של התלמיד בקורסים. השתתפותו של תלמיד בקורס תבוטל אם נוכחותו לא תהא מספקת (80% לפחות) לא תישלח התראה.
3. במסגרת הקורסים המתוקשבים במלואם קיים תקנון קורס הכולל אישור סילבוס והגשת מטלות ותרגילים על פי לוח זמנים מפורט מראשית הקורס. סטודנט אשר לא יעמוד בלוחות הזמנים המפורטים מראש ולא יגיש מטלות בזמן, ציונו בבחינה המסכמת יפגע על פי החלטת המרצה והמערך.
4. קנסות על רישום מאוחר לאוניברסיטה: לידיעתכם, סטודנטים שירשמו מאוחר מתאריך ההרשמה הרשמי של אוניברסיטת חיפה ויקלידו (בין אם באופן אישי ובין אם באמצעות מזכירות החוג), את קורסי התכנית מאוחר לפתיחת שנת הלימודים האקדמית, כפי שנפתחת על פי החלטת המועצה להשכלה גבוהה ( 27.10.2019 סמסטר א׳ תש״פ), יקנסו בדמי איחור על פי החלטת האוניברסיטה ובכפוף לנהלי המוסדות להשכלה גבוהה. יש לשלם את שובר התשלום הראשון לפי התאריך הנקוב בו.
5. מועמדים בכל הגילאים ללא רמת אנגלית או שרמת האנגלית שלהם (על פי הציון בבחינות הסיווג השונות) היא מתחת לרמת בסיסי, חייבים לסיים את רמת בסיסי בשנת הלימודים הראשונה שלהם.
חובות הסמינר:
1. השתתפות פעילה, חובת נוכחות של 80% לפחות ללא קשר לסוג האישור אותו יציג הסטודנט במהלך הסמינר התומך בחיסוריו, הגשת מטלות על פי דרישות המרצה וכל מטלה אקדמית אחרת או נוספת הנדרשת במסגרת הקורס על ידי המרצה (בחינה, עבודה נוספת, רפרט וכל מטלה אחרת) אין בסמכותו של מרצה הקורס לאשר לסטודנט אשר לא עמד בדרישות הקורס הגשת עבודה.
- אישור מיוחד להגשת עבודת סמינר, או הורדת ציון לסטודנט בשל אי עמידה במטלות הסמינר (בין אם היעדרות או כל מטלה אחרת שנדרשה על ידי המרצה), או כל פתרון אקדמי אחר, יכול להיות מוצע או מאושר אך ורק על ידי ראש המערך.
3. מרצה הסמינר אינו רשאי, ללא אישור מסודר מראש המערך, לאשר לסטודנט היעדרות בקורס החורגת ממכסה כוללת של 80% נוכחות, גם אם הסיבה מוצדקת. כל בקשה מיוחדת חייבת להיות מאושרת על ידי ראש המערך ומגובה באישורים המתאימים.
הגשת עבודה: עבודה מקיפה מודפסת בעותק אחד על פי דרישת המרצה, תוגש למזכירות החוג בצירוף טופס הגשת עבודה על כל פרטיו והצהרה על כתיבת עבודה עצמאית. הטפסים נמצאים ליד דלת מזכירות מערך אשכול ובאתר האינטרנט של מערך אשכול תחת תיקיית טפסים. חובה לצרף מעטפה מבוילת ועליה יש לכתוב את כתובת מגיש העבודה. עם תום הבדיקה תישלח העבודה לסטודנט.
4. החוג לא מאשר כתיבת עבודה סמינרית משותפת, אלא אם מרצה הקורס קיבל אישור אקדמי מיוחד.
תאריכי הגשת עבודות
על פי נהלי אוניברסיטת חיפה, אותם ניתן למצוא באתר האינטרנט של האוניברסיטה www.haifa.ac.il , הגשת עבודה סמינרית תתאפשר עד תום הסמסטר העוקב בו נלמד הקורס. מסירת עבודה באיחור גוררת קנס, גם אם אושרה הדחייה על-ידי החוג או המרצה. על התלמיד לעמוד בכל דרישות הקורס כפי שנדרש על ידי החוג בו הקורס מעוגן. כמו כן עליו לעמוד בציון העובר הנדרש בקורס.
תקנון שכר לימוד קובע שתלמיד שהשלים חובות השמיעה לתואר ראשון וטרם הגיש עבודות או כל חובה אחרת לצורך קבלת התואר, כולל סיום חובות אנגלית שפה זרה, צריך להירשם כתלמיד ולשלם 10% משכר לימוד אם לא יגישן עד היום הראשון של תחילת שנת הלימודים העוקבת.
בחינות
הארכות זמן אישיות בבחינות מתאפשרות לפי 2 קריטריונים:
1. סטודנטים בעלי לקות למידה שאובחנו על ידי יה״ל, או לקות רפואית שקיבלו הקלות מדיקנאט הסטודנטים. סטודנטים אלה מקבלים טופס התאמות מהרשות המתאימה ובו מצוינות ההקלות להן זכאי הסטודנט. הסטודנטים מתבקשים להגיע לבחינות מצוידים בטופס זה. ללא צורך בטופס נוסף מהחוג.
2. סטודנטים אשר למדו בבתי ספר בהם השפה הראשית אינה עברית.
א . סטודנטים שנה א׳ באוניברסיטה אשר שפת אמם אינה עברית, ושלא למדו בשפה זו כשפה ראשית בבית הספר התיכון או במוסד אקדמי מוכר, יוארך משך הבחינה בקורסי החובה בשנה א׳, ברבע שעה לכל שעת בחינה אבל לא יותר מחצי שעה לכל זמן הבחינה. תוספת זמן זו ניתנת לבחינות הכתובות בעברית בלבד.
ב . סטודנטים שנה א׳ ושנה ב׳ באוניברסיטה – עולים חדשים שנמצאים בארץ 6 שנים, זכאים לתוספת זמן של רבע שעה לכל שעת בחינה אבל לא יותר מחצי שעה לכל זמן הבחינה. תוספת הזמן המאושרת תינתן רק לאחר שהסטודנט יציג בתחילת הבחינה טופס חתום על ידי מזכירות החוג שיונפק לכל סמסטר בנפרד. לא תינתן תוספת זמן לתלמידים שיציגו טפסים משנים קודמות.
לא תינתן תוספת זמן במקרים הבאים:
1. בקורסי אנגלית – תוספת הזמן ניתנת רק על פי החלטת היחידה ללימודי אנגלית כשפה זרה.
2. תלמיד הנמצא בשנתו השלישית באוניברסיטה.
פרסום ציונים
הציונים בקורסי החוג יתפרסמו ע”י המרצה במערכת המודל ובפורטל האישי. חובת הסטודנט לבדוק את ציוניו סמוך למועד פרסומם, ולוודא שכל הציונים מעודכנים במערכת הממוחשבת. הציון הסופי בקורס הוא הקובע, ציון בקורס יכול להיות מורכב מכמה פרמטרים על פי החלטת המרצה. ניתן להוריד ציון על אי הגשת מטלות, על היעדרות ועל גורמים נוספים שיוחלטו על ידי המרצה. חובה לעבור את הבחינה הסופית בציון עובר בטרם ישוקללו הרכיבים הנוספים בקורס.
סילבוסים: יתפרסמו אך ורק במערכת המתוקשבת. סילבוסים ישמרו באתר הקורסים המתוקשבים רק עד תום הסמסטר בהם נלמדו.
הכרה בלימודים אקדמיים קודמים
תלמיד המבקש להתקבל לחוג על סמך לימודים קודמים בחוג אחר או במוסד אקדמי אחר יגיש למזכירות החוג במהלך הסמסטר הראשון ללימודיו אישור לימודים מקורי חתום ובו פירוט ציוניו מהמוסד בו למד.
הכרה בלימודים קודמים תיבדק באופן פרטני על ידי ועדה אקדמית בלתי תלויה הכפופה להוראות המועצה להשכלה גבוהה.
– מוסד להשכלה גבוהה רשאי, אך לא חייב, להעניק פטור מלימודים אקדמיים ברמת התואר הראשון על בסיס לימודים לא אקדמיים (לרבות לימודי חוץ במוסד אקדמי), עד להיקף מקסימאלי של 30 נקודות זכות, על בסיס ענייני ולגבי קורסים רלוונטיים בלבד, שקיימת הלימה בתכנים בינם לבין קורסים מקבילים בתכנית האקדמית. לא יינתן פטור מקורס מבוא/קורסי ליבה/סמינריונים, שבתכנית האקדמית.
– לימודים לא אקדמיים לעניין זה הם לימודים במוסד על–תיכוני הנפרשים על פני שנתיים לפחות או לימודי חוץ במוסד אקדמי.
– הכרה בלימודים קודמים תידון אך ורק אל מול תעודות מקוריות חתומות המעידות על סיום הקורס והיקפו.
– לא תינתן הכרה בקורסים שאינם רלוונטיים ללימודים האקדמיים אותם לומד הסטודנט במסגרת אוניברסיטת חיפה.
– קורסים הקשורים למערכות הביטחון של מדינת ישראל – הכרה תינתן רק על סמך החלטות פורום כוחות הביטחון של אוניברסיטת חיפה.
– הכרה בלימודים לא אקדמיים אינה פוטרת מתשלום שכר לימוד עבורם בסוף התואר. פטור על תשלום עבור הכרה בלימודים קודמים ניתן רק על קורסים אשר נלמדו במסלול ללימודי תואר ראשון/שני במוסד אקדמי מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה והנמצא ברשימת המוסדות המוכרים לצורכי הכרה בלימודים קודמים.
שקלול ציונים לתואר ראשון וזכאות לתואר
תלמיד זכאי לתואר בתנאי שהשלים את כל חובותיו האקדמיים על פי דרישת הפקולטה והחוג מבחינת היקף הקורסים והרכבם ועמד בכל התחייבויותיו לאוניברסיטה. ציון הגמר נקבע כממוצע משוקלל של כל מקצועות הלימוד שנלמדו באוניברסיטת חיפה. לאחר שישלים חובותיו האקדמיות לתואר ראשון, כולל חובת אנגלית ברמת הפטור, באחריות התלמיד לפנות למזכירות החוג אשר תעביר את שקלול ציוניו למדור בוגרים בתנאי שהתלמיד אישר בחתימת ידו את ממוצע ציוניו הסופיים. תאריך הזכאות לתואר יהיה יום הגשת המטלה האחרונה לתואר (עבודה/בחינה/ סיום לימודי אנגלית). בשום מקרה לא יאושרו תיקוני ציונים לאחר שהחוג העביר למינהל התלמידים אישור על סיום הלימודים עם ציון משוקלל, חתום על ידי הסטודנט.
הצטיינות
1. תלמיד אשר ממוצע ציוניו בחוג הינו בעשירון העליון של הישגי התלמידים במחזור שלו בחוג, יהיה זכאי לתעודת בוגר בהצטיינות ובלבד שממוצע ציוניו בחוג הוא 85 ומעלה.
2. תלמיד שממוצע ציוניו בחוג הינו ב– 3% העליונים של הישגי התלמידים במחזור שלו בחוג (ובלבד שהמספר לא יעלה על 20% מכלל המצטיינים בחוג), יהיה זכאי לתעודת בוגר בהצטיינות יתרה, ובלבד שממוצע ציוניו בחוג בו הוא מקבל תעודת בוגר בהצטיינות יתרה, הינו 90 ומעלה.
3. מתן זכאות לתעודת בוגר בהצטיינות ובהצטיינות יתרה תינתן אך ורק לסטודנטים אשר למדו מעל 90% מהיקף נקודות הזכות לתואר באוניברסיטת חיפה ואשר סיימו את לימודיהם בזמן סביר.)